Sastāvdaļas
-
Cūkgaļa250 g
-
Pīles fileja250 g
-
Cūkas cauraudzis250 g
-
Vistas aknas200 g
-
Bekons100 g
-
Timiāns1 tējk.
-
Kadiķu ogas5 gab.
-
Rozmarīns1 ēdamk.
-
Apelsīna miza1 gab.
-
Smaržīgie pipari (saberzti)5 gab.
-
Sāls1 tējk.
-
Melie piparipēc garšas
-
Šalotes sīpoli2 gabali
-
Ola1 gab.
-
Brendijsnedaudz
-
Tesa Salata bekons15 šķēlīte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visus gaļas gabalus, izņemot bekona šķēles, liec blenderī un rupji sablendē, lai saglabājas gabaliņi.
Pievieno visas garšvielas un brendiju, samaisi un liec marinēties uz 6–12 h.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 2 nelielus keramiskos trauciņus ar vāku.
Gaļai pievieno olu un sīpolus, masu kārtīgi izmīci ar rokām. Terīnes traukos ieklāj bekonu tā, lai neliela daļa bekona ir ārā no terīnes.
Pildi ar masu līdz malām un nedaudz pāri (bet tikai nedaudz) un pārklāj ar bekona šķēles galiņiem. Virsū klāj cepamo papīru un visu terīnes trauku ietin folijā.
Liec terīnes traukus pannā, ielej karstu ūdeni līdz pusei terīnes trauka. Liec krāsnī cepties uz 1,5 h.
Izņem traukus no cepeškrāsns, izcel no ūdens un ļauj atdzist, vēl arvien saglabājot ietītus. Kad terīne atdzisusi, nolej lieko šķidrumu un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.