Sastāvdaļas
Steiks
-
Liellopa antrekota steiks200 g
-
Eļļa cepšanai1 tējk.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Šitaki sēnes1 sauja (-s)
-
Sviests1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Biezenis
-
Ziedkāposts (sadalīts rozetēs)0.25 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Sviests1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steikam nepieciešams ievērot vienkāršību, lai varētu perfekti izcelties tā garšas nianses.
Sālsūdenī novāri ziedkāpostus un nokās ūdeni. Vēl siltus liec blenderī, pievieno sviestu un sablenderē biezenī.
Kārtīgi sakarsē pannu, iepriekš ierīvējot to ar eļļu, un liec cepties steiku. Cep, ik pēc 1 minūtes apgriežot to uz otru pusi. Tā izvairīsies no pārlieku lielas piedegšanas, un nebūs tā, ka viena puse ir brūna, bet otra vēl jēla.
Kad steiks apcepts, liec to uz griežamā dēlīša atpūsties 2–3 minūtes. Negriez to uzreiz karstu, bet ļauj sulai palikt gaļas gabalā.
Pa to laiku tajā pašā pannā apcep sēnes, pievienojot sviestu un sāli.
Tad sagriez gaļu, uzber svaigi maltus piparus un pasniedz ar biezeni un sēnēm.
Ieteikums: Liellopa antrekota steiku vai plānās lejas steiku iesaku vismaz 2 h pirms gatavošanas uzglabāt istabas temperatūrā, piemēram, tas varētu būt laiks no veikala līdz mājām. Tā steiks izdosies vēl sulīgāks.