Liellopa antrekota steiks ar ziedkāpostu biezeni un šitaki

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Liellopa antrekota steiks ar ziedkāpostu biezeni un šitaki
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Steiks

  • Liellopa antrekota steiks
     200 g
  • Eļļa cepšanai
     1 tējk.
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Šitaki sēnes
     1 sauja (-s)
  • Sviests
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Biezenis

  • Ziedkāposts (sadalīts rozetēs)
     0.25 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steikam nepieciešams ievērot vienkāršību, lai varētu perfekti izcelties tā garšas nianses.

Sālsūdenī novāri ziedkāpostus un nokās ūdeni. Vēl siltus liec blenderī, pievieno sviestu un sablenderē biezenī.

Kārtīgi sakarsē pannu, iepriekš ierīvējot to ar eļļu, un liec cepties steiku. Cep, ik pēc 1 minūtes apgriežot to uz otru pusi. Tā izvairīsies no pārlieku lielas piedegšanas, un nebūs tā, ka viena puse ir brūna, bet otra vēl jēla.

Kad steiks apcepts, liec to uz griežamā dēlīša atpūsties 2–3 minūtes. Negriez to uzreiz karstu, bet ļauj sulai palikt gaļas gabalā.

Pa to laiku tajā pašā pannā apcep sēnes, pievienojot sviestu un sāli.

Tad sagriez gaļu, uzber svaigi maltus piparus un pasniedz ar biezeni un sēnēm.

Ieteikums: Liellopa antrekota steiku vai plānās lejas steiku iesaku vismaz 2 h pirms gatavošanas uzglabāt istabas temperatūrā, piemēram, tas varētu būt laiks no veikala līdz mājām. Tā steiks izdosies vēl sulīgāks.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli