Liellopa gaļa ar kartupeļiem

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Liellopa gaļa ar kartupeļiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa maltā gaļa Rimi
     400 g
  • BBQ garšvielas
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gab.
  • Kartupeļi
     600 g
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Rozmarīna zariņš
     2 gab.
  • Šašliku tomātu mērce
     400 g
  • Eļļa
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vienkārši un ātri pagatavojamais latviešu ēdiens - liellopa gaļa ar kartupeļiem - būs labi piemērots aukstajiem vakariem un iederēsies arī uz svētku galda.

Nomizo un sagriez kubiņos kartupeļus. Smalki sagriez sīpolu un ķiploku.
Sakarsētā pannā eļļā apcep sīpolu, pēc tam pievieno gaļu, kartupeļus un ķiploku. Cep uz mērenas uguns, periodiski uzliekot vāku, lai kartupeļi ātrāk pagatavotos.
Kad kartupeļi ir gandrīz mīksti, pielej mērci un turpini cept, līdz mērce viegli karamelizējas.
Sakapā pētersīļus un pievieno jau gatavai maltītei. Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli