Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa karbonāde400 g
-
Žāvētas plūmes200 g
Mērce
-
Olīveļļa20 ml
-
Sīpoli1 gab.
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Liellopa buljons300 ml
-
Tomātu pasta50 g
-
Žāvētas plūmes50 g
-
Kajēnas pipari1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liellopa karbonādi sagriez pēc iespējas vienāda lieluma gabalos un ar gaļas āmuru izklapē plānos paklājiņos.
Tajos liec pa vidu plūmi un sarullē rullīšos.
Paralēli gatavo mērci. Olīveļļā sautē sagriezta sīpola un ķiploka gabaliņus.
Pievieno tomātu pastu.
Pasautē un pievieno buljonu ar plūmēm un Kajēnas pipariem.
Vāri 15 minūtes, tad visu sablendē mērcē.
Mērci pārlej liellopa rullīšiem, tos liekot cepeša pannā un pārklājot ar foliju, vai labāk čuguna katlā ar vāku.
Liec cepeškrāsnī un cep 200 grādos 1-1,5 stundu.
Pasniegt var gan siltus, gan atdzisušus.
Ļoti labi garšo ar rukolas mikrosalātiem.