Sastāvdaļas
-
Liellopa šķiņķis1 kg
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Sičuaņas pipari1 tējk.
-
Rozā pipari1 tējk.
-
Graudu sinepes1 ēdamk.
-
Medus1 ēdamk.
-
Sojas mērce20 ml
-
Kūpināta paprika1 tējk.
-
Ķiploku pulveris1 tējk.
-
Sīpolu pulveris1 tējk.
-
Čili pārslas1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liellopa gaļu griez garenos biezos gabalos tā, lai var uzmaukt uz iesma garumā.
Priekš marinādes piestā liec piparus un sausās garšvielas, kuras tad izspaidi pulverī.
Tad pievieno graudu sinepes, medu un sojas mērci. Pievieno arī sāli pāris šķipsnas.
Šo marinādi kārtīgi uzjauc līdz tā atgādina pastu.
Liellopu kārtīgi iesmērē ar marinādi un atstāj savilkties uz 12 stundām.
Liec uz iesmiem un cep aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam pagrozot.