Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Liellopa gaļas sautējums balzāmā
-
Gatavošana 1h 50min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Sautējums
-
Liellopa gaļa800 g
-
Selerijas sakne (liela)0.25 gab.
-
Krāsainie burkāni4 gab.
-
Sēnes200 g
-
Rīgas melnais balzāms100 ml
-
Liellopa buljons vai buljona kubiņi600 ml
-
Tomātu biezenis I Love Eco250 ml
Garšvielu maisījums
-
Lauru lapa1 gab.
-
Smaržīgie pipari5 gab.
-
Krustnagliņas5 gab,
-
Anīsa zvaigzne1 gab.
-
Kardamons2 gab.
-
Timiāns1 bunte (-s)
-
Svaigs rozmarīns1 bunte (-s)
-
Cukurs1 tējk.
Piedevas
-
Tofu1 gab.
-
Kartupeļi1 kg
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šefpavāra Normunda Baranovska liellopa gaļas svētku sautējuma video recepte.
Liellopu sagriež palielos gabalos un apcel ghee sviestā (apm. 2 lielas ēdamkarotes), līdz tā no visām pusēm ir mazliet brūna.
Sagriež selerijas sakni, burkānus un liek cepties kopā ar gaļu.
Sagriež sēnes un liek klāt katlā, pārlej visu ar balzāmu.
Kad balzāms ir nedaudz iztvaikojis, pielej klāt tomātu biezeni un buljonu. Pa virsu liek visas garšvielas un 1 tējkaroti cukura. Liek sautēties cepeškrāsnī, 180 grādos uz stundu / pusotru.
Tikmēr nomizo kartupeļus un liek vārīties karstā sāls ūdenī, kādas 15 minūtes. Tos nokāš un atļauj izgarot mitrumam.
Pannā izkausē ghee sviestu, pievieno rozmarīnu, liek apcepties vārītos kartupeļus, pievieno piparus un sāli pēc garšas.
Nosusina tofu un apcep uz pannas, līdz tas kļūst viegli brūns.
Tofu liek klāt kartupeļiem un pasniedz ar liellopa gaļas sautējumu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.