Liellopa gaļas sautējums balzāmā

  • Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Sautējums

  • Liellopa gaļa
     800 g
  • Selerijas sakne (liela)
     0.25 gab.
  • Krāsainie burkāni
     4 gab.
  • Sēnes
     200 g
  • Rīgas melnais balzāms
     100 ml
  • Liellopa buljons vai buljona kubiņi
     600 ml
  • Tomātu biezenis I Love Eco
     250 ml

Garšvielu maisījums

  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Smaržīgie pipari
      5 gab.
  • Krustnagliņas
      5 gab,
  • Anīsa zvaigzne
     1 gab.
  • Kardamons
      2 gab.
  • Timiāns
     1 bunte (-s)
  • Svaigs rozmarīns
     1 bunte (-s)
  • Cukurs
     1 tējk.

Piedevas

  • Tofu
     1 gab.
  • Kartupeļi
     1 kg
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šefpavāra Normunda Baranovska liellopa gaļas svētku sautējuma video recepte.

Liellopu sagriež palielos gabalos un apcel ghee sviestā (apm. 2 lielas ēdamkarotes), līdz tā no visām pusēm ir mazliet brūna.

Sagriež selerijas sakni, burkānus un liek cepties kopā ar gaļu.

Sagriež sēnes un liek klāt katlā, pārlej visu ar balzāmu.

Kad balzāms ir nedaudz iztvaikojis, pielej klāt tomātu biezeni un buljonu. Pa virsu liek visas garšvielas un 1 tējkaroti cukura. Liek sautēties cepeškrāsnī, 180 grādos uz stundu / pusotru.

Tikmēr nomizo kartupeļus un liek vārīties karstā sāls ūdenī, kādas 15 minūtes. Tos nokāš un atļauj izgarot mitrumam.

Pannā izkausē ghee sviestu, pievieno rozmarīnu, liek apcepties vārītos kartupeļus, pievieno piparus un sāli pēc garšas.

Nosusina tofu un apcep uz pannas, līdz tas kļūst viegli brūns.

Tofu liek klāt kartupeļiem un pasniedz ar liellopa gaļas sautējumu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli