Sastāvdaļas
-
Liellopa šķiņķis700 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Burkāni3 gab.
-
Seleriju kāti4 gab.
-
Kālis1 gab.
-
Puravs1 gab.
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Timiāns5 zariņi
-
Rozmarīns3 zariņi
-
Smaržīgie pipari6 gab.
-
Čili pipars1 gab.
-
Sasmalcināti tomāti500 g
-
Liellopa gaļas buljons600 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo dārzeņus un gaļu.
Nomizo dārzeņus un sagriez palielos gabalos.
Sagriez gaļu tikpat lielos gabalos.
Katlā sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus (nolobītus, sagrieztus lielos gabalos) un dārzeņus un cep, līdz tie viegli karamelizējas.
Izņem tos uz brīdi laukā un ieliec gaļu.
Cep, līdz tā karamelizējas.
Pievieno apceptos dārzeņus, pieliec sasmalcinātus tomātus un pielej buljonu.
Pievieno garšaugus un smalki sakapātu čili.
Līdzko sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru mazāk par pusi.
Ļauj sautēties vismaz 2 stundas, līdz gaļa un dārzeņi kļuvuši tik mīksti, ka vai izkūst uz mēles.
Pasniedz ar kādām piedevām vēlies, piemēram, ar kartupeļu biezeni vai graudaugiem.