Liellopa gaļas un sakņu sautējums

  • Gatavošana 2h 40min
  • Vidēji grūti
Liellopa gaļas un sakņu sautējums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa šķiņķis
     700 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Burkāni
     3 gab.
  • Seleriju kāti
     4 gab.
  • Kālis
     1 gab.
  • Puravs
     1 gab.
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Rozmarīns
      3 zariņi
  • Smaržīgie pipari
      6 gab.
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Sasmalcināti tomāti
     500 g
  • Liellopa gaļas buljons
     600 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo dārzeņus un gaļu.
 

Nomizo dārzeņus un sagriez palielos gabalos. 

Sagriez gaļu tikpat lielos gabalos.
 

Katlā sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus (nolobītus, sagrieztus lielos gabalos) un dārzeņus un cep, līdz tie viegli karamelizējas. 

Izņem tos uz brīdi laukā un ieliec gaļu. 

Cep, līdz tā karamelizējas. 

Pievieno apceptos dārzeņus, pieliec sasmalcinātus tomātus un pielej buljonu.

Pievieno garšaugus un smalki sakapātu čili.

Līdzko sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru mazāk par pusi. 

Ļauj sautēties vismaz 2 stundas, līdz gaļa un dārzeņi kļuvuši tik mīksti, ka vai izkūst uz mēles. 

Pasniedz ar kādām piedevām vēlies, piemēram, ar kartupeļu biezeni vai graudaugiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli