Liellopa sautējums ar brendiju

  • Gatavošana 2h 40min
  • Viegli
Liellopa sautējums ar brendiju

Sastāvdaļas

  • Liellopa gaļa
     1 kg
  • Burkāni
     2 gab.
  • Selerijas kāti
     2 gab.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Šampinjoni
     500 g
  • Brendijs
     70 ml
  • Tomāti savā sulā
     800 g
  • Liellopa buljons
     400 ml

Garšvielas

  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Kaltēts rozmarīns
     1 tējk.
  • Kaltēts timiāns
     1 tējk.
  • Eļla apcepšanai
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sautējums ar izsmalcinātu brendija un garšaugu buķeti. Perfekta izvēle īpašām maltītēm!

Sagriez liellopa gaļu vidēja lieluma gabaliņos. Nomizo un sagriez dārzeņus nelielos gabaliņos.
Šampinjonus pārgriez uz pusēm vai ceturtdaļās. Uzkarsē čuguna vai cita veida katlu, ielej tajā eļļu un apcep dārzeņus un sēnes.
Kad tie apbrūnināti, izņem no katla. Tajā pašā katlā apcep liellopa gaļu, pievieno atpakaļ dārzeņus, pielej brendiju un izdedzina alkoholu.
Pievieno garšvielas, ielej tomātu mērci un buljonu. Uzliec katlam vāku, samazini temperatūru un vāri vismaz 1–2 stundas, ik pa laikam apmaisot un, ja nepieciešams, pievienojot ūdeni.
Ja izmanto čuguna katlu, ieliec to cepeškrāsnī uz 170–185 °C un ļauj ēdienam lēni gatavoties 2 stundas bez īpašas pieskatīšanas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Sparģeļu pīrāgs

50min • Viegli

Mozzarella zaķis

10min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes