Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Liellopa šķiņķis600 g
-
Brūnās lēcas100 g
-
Tomātu pasta3 ēdamk.
-
Ķirbis Muskata1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Timiāns5 zariņi
-
Ūdens400 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Čuguna katlā sakarsē eļļu un apcep no visām pusēm liellopu (sagrieztu palielos gabalos), lai tie ir zeltaini.
Ja tev ir mazāks katls, cep vairākos piegājienos.
Izņem visus gabalus no katla.
Katlā liec lēcas un tomātu pastu un samaisi.
Pievieno ķirbi (ar visu mizu, sagrieztu palielos gabalos), ķiplokus (daivas iztīrītas, gabalos), garšaugus, gaļu, sāli un piparus.
Pielej ūdeni vai vīnu un uzliec vāku.
Sautē 30 minūtes, tad samazini liesmu līdz 160 grādiem un sautē vēl 2,5 stundas.
Ik pa laikam pārbaudi, vai pietiek šķidruma.