Liellopa sautējums ar ķirbi un lēcām

  • Gatavošana 3h 20min
  • Vidēji grūti
Liellopa sautējums ar ķirbi un lēcām
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Liellopa šķiņķis
     600 g
  • Brūnās lēcas
     100 g
  • Tomātu pasta
     3 ēdamk.
  • Ķirbis Muskata
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Ūdens
     400 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 

Čuguna katlā sakarsē eļļu un apcep no visām pusēm liellopu (sagrieztu palielos gabalos), lai tie ir zeltaini. 

Ja tev ir mazāks katls, cep vairākos piegājienos. 

Izņem visus gabalus no katla. 

 

Katlā liec lēcas un tomātu pastu un samaisi. 

Pievieno ķirbi (ar visu mizu, sagrieztu palielos gabalos), ķiplokus (daivas iztīrītas, gabalos), garšaugus, gaļu, sāli un piparus. 

Pielej ūdeni vai vīnu un uzliec vāku. 

Sautē 30 minūtes, tad samazini liesmu līdz 160 grādiem un sautē vēl 2,5 stundas. 

Ik pa laikam pārbaudi, vai pietiek šķidruma. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli