Sastāvdaļas
Burgermaize
-
Liellopa gaļas steiks200 g
-
Olīveļļa Rimi Light1 Ēdamkarote
-
Avokado1 gabali
-
Humuss1 ēdamk.
-
Karamelizēti sīpoli2 Ēdamkarote
-
Rukola vai citi salāti1 sauja (-s)
-
Maiziņš pilngraudu rikas2 gabali
Čili majonēze
-
Majonēze Hellmann's3 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Čili pulveris0.5 tējk.
-
Laima sula1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steiku apcep uz sakarsētas pannas olīveļļā, 2 minūtes no katras puses.
Pārkaisi ar sāli un pipariem, ļauj pastāvēt vismaz 5 minūtes.
Apgrauzdē maizītes. Pagatavo čili majonēzi.
Katru riku apsmērē ar humusu, tad uzliec avokado. Sagriez steiku plānās šķēlēs un liec burgeros, pievieno karamelizētus sīpolus, čili majonēzi, salātu lapas un pa virsu uzliec otru burgera maizes pusi.