Liellopa steika salāti

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Liellopa steika salāti

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rukola
     65 g
  • Eryngi sēnes
     150 g
  • Sojas pupiņas ICA
     250 g
  • Liellopa lāpstiņas steiks
     220 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     2 šķipsniņa (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml

Mērce

  • Svaiga citrona sula
     10 ml
  • Balzamiko etiķis
     15 ml
  • Olīveļļa I Love Eco
     35 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē steika pannu un vīnogu kauliņu eļļā apcep steiku.

Cep, grozot ik pēc 20 sekundēm uz otru pusi, tā kopumā vismaz 2 -3 minūtes. Ja šķēle ir biezāka, iespējams ilgāk.

Pārber steikam sāli un piparus un ietin folijā, atstāj 3 minūtes.

Eļļā, kura palikusi uz pannas, apcep sēnes, sagrieztas mazākos gabalos.

Kārto salātus lielā traukā - liec rukolu, tad sēnes un sojas pupiņas. Sagriež steiku šķēlītēs. 

Steika sulu pievieno mērcei, kuru sagatavo sajaucot norādītās sastāvdaļas. 

Ēdienam pāri pārlej mērci un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli