Liellopa steika salāti
-
Gatavošana 15min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Rukola65 g
-
Eryngi sēnes150 g
-
Sojas pupiņas ICA250 g
-
Liellopa lāpstiņas steiks220 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pipari2 šķipsniņa (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
Mērce
-
Svaiga citrona sula10 ml
-
Balzamiko etiķis15 ml
-
Olīveļļa I Love Eco35 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē steika pannu un vīnogu kauliņu eļļā apcep steiku.
Cep, grozot ik pēc 20 sekundēm uz otru pusi, tā kopumā vismaz 2 -3 minūtes. Ja šķēle ir biezāka, iespējams ilgāk.
Pārber steikam sāli un piparus un ietin folijā, atstāj 3 minūtes.
Eļļā, kura palikusi uz pannas, apcep sēnes, sagrieztas mazākos gabalos.
Kārto salātus lielā traukā - liec rukolu, tad sēnes un sojas pupiņas. Sagriež steiku šķēlītēs.
Steika sulu pievieno mērcei, kuru sagatavo sajaucot norādītās sastāvdaļas.
Ēdienam pāri pārlej mērci un pasniedz.