Liellopa steiks ar baklažāniem

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Liellopa steiks ar baklažāniem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Steiks

  • Liellopa steiks
     200 g
  • Eļļa
     20 ml
  • Sviests
     20 g
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Sāls
      pēc garšas
  • Rozā pipari
     1 šķipsniņa (-s)

Baklažāni

  • Neliels baklažāns
     1 gabali
  • Ķirštomāti
      8 gab.
  • Medus
     1 tējk.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa steiku izņem no iepakojuma, nosusini ar salvetēm un ierīvē ar eļļu.
Sakarsē pannu un cep 1–2 minūtes (atkarīgs no gabala biezuma) no katras puses.
Apgriežot uz otru pusi, pannā pievieno sviestu, rozmarīnu, sāli un piparus.
Kad steiks apcepies, ietin to folijā ar visām taukvielām un noturi 3 minūtes pirms sagriešanas.
Citā pannā cep baklažānu šķēlītes ar sāli un sakapātu ķiploku.
Pievieno tomātu pusītes un medu, pasautē.
Pasniedz karstos baklažānu salātus, pa virsu liekot sagrieztu steiku un cepeša un piparu mērci no steika.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli