Liellopa steiks melno piparu mērcē

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Liellopa steiks melno piparu mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Steiks

  • Liellopa steiks
     400 g
  • Sāls
     
  • Eļļa
     20 ml
  • Sviests
     70 g
  • Melnie pipari
     2 sauja (-s)
  • Liellopa buljons
     150 ml
  • Vusteršīras mērce
     1 ēdamk.

Piedevas

  • Briseles kāposti
     300 g
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Liellopa buljons
     100 ml
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Indijas rieksti
     1 sauja (-s)
  • Citrons
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izcila recepte liellopa steika cienītājiem. Seko receptei un pagatavo sulīgu, mīkstu steiku. Papildini maltīti ar briseles kāpostiem.

Pirmos gatavo Briseles kāpostus.

Sagriez tos un apcep pannā ar sviestu. Pievieno sakapātu ķiploku un riekstus.

Pielej buljonu un novāri to, līdz kāposti mīksti. Pierīvē citrona miziņu un pēc garšas pievieno sulu.

Ierīvē steikus ar eļļu, atlikušo daudzumu eļļas lej pannā.

Uzkarsē pannu un liec cepties steikus. Atkarībā no izvēlētā steika gabaliem, cep 1‒3 minūtes no katras puses. Noņem steikus no pannas, apsāli un ļauj atpūsties. Tai pašā pannā pievieno sviestu, miltus. 

Nedaudz noblanšē un pievieno piparu graudiņus un buljonu. Vāri, līdz mērce sabiezē. Pievieno Vusteršīras mērci un abus steikus kopā ar no tiem iztecējušo sulu.

Pasniedz steikus ar mērci un siltiem Briseles kāpostu salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli