Sastāvdaļas
Steiks
-
Liellopa steiks400 g
-
Sāls
-
Eļļa20 ml
-
Sviests70 g
-
Melnie pipari2 sauja (-s)
-
Liellopa buljons150 ml
-
Vusteršīras mērce1 ēdamk.
Piedevas
-
Briseles kāposti300 g
-
Sviests1 ēdamk.
-
Liellopa buljons100 ml
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Indijas rieksti1 sauja (-s)
-
Citrons1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izcila recepte liellopa steika cienītājiem. Seko receptei un pagatavo sulīgu, mīkstu steiku. Papildini maltīti ar briseles kāpostiem.
Pirmos gatavo Briseles kāpostus.
Sagriez tos un apcep pannā ar sviestu. Pievieno sakapātu ķiploku un riekstus.
Pielej buljonu un novāri to, līdz kāposti mīksti. Pierīvē citrona miziņu un pēc garšas pievieno sulu.
Ierīvē steikus ar eļļu, atlikušo daudzumu eļļas lej pannā.
Uzkarsē pannu un liec cepties steikus. Atkarībā no izvēlētā steika gabaliem, cep 1‒3 minūtes no katras puses. Noņem steikus no pannas, apsāli un ļauj atpūsties. Tai pašā pannā pievieno sviestu, miltus.
Nedaudz noblanšē un pievieno piparu graudiņus un buljonu. Vāri, līdz mērce sabiezē. Pievieno Vusteršīras mērci un abus steikus kopā ar no tiem iztecējušo sulu.
Pasniedz steikus ar mērci un siltiem Briseles kāpostu salātiem.