Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa karbonāde600 g
-
Burkāni3 gab.
-
Portobello sēnes3 gabali
-
Pētersīļibuntīte
-
Sviests2 ēdamk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
Gatavošanai spiediena katlā
-
Čili pipars1 gab.
-
Tumšā sojas mērce1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Tumšais alus400 ml
-
Laima sula1 gab.
-
Tomātu biezenis1 ēdamk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Ingvers1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā apcep gabalos sagrieztu liellopa gaļu.
Cep, līdz tā apbrūninās pilnībā.
Liec to spiediena katlā, pievieno visas tam paredzētās sastāvdaļas un vāri 30 minūtes.
Parastā katlā būs jāvāra 1 h vai kamēr liellops kļūst mīksts, ik pa laikam pievienojot papildu ūdeni vai alu.
Kad liellops novārījies, noņem vāku un ļauj mērcei lēnām reducēties.
Pannā apcep burkānus ar sēnēm un pievieno sautējumam.
Kad sautējuma šķidrums jau novārījies līdz nepieciešamajam biezumam, pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.