Liellopa zupa ar sarkanvīnu

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Liellopa zupa ar sarkanvīnu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa gaļa
     400 g
  • Sarkanvīns
     300 ml
  • Saulespuķu eļļa
     2 ēdamk.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Milti
     1.5 ēdamk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāti
      2 gab.
  • Tomātu biezenis I Love Eco
     2 ēdamk.
  • Čili pāksts
      1 gab.
  • Kartupeļi
     4 gab.
  • Liellopa buljons
     1.5 L
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Svaigi pētersīļi pasniegšanai
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez gaļu un visus dārzeņus nelielos kubiņos.
Čuguna katlā izkausē sviestu ar eļļu.
Apcep gaļu, pievieno dārzeņus un nedaudz pasautē.
Pieber miltus, noplaucē.
Lej sarkanvīnu un nedaudz patvaicē.
Pievieno tomātu biezeni, buljonu un garšaugus.
Ļauj zupai sākt vārīties.
Uzliec vāku un, samazinot temperatūru uz pusi, vāri vismaz 1 h 30 minūtes, līdz zupa kļuvusi bieza un gaļa mīksta.
Ik pa laikam pacel vāku un pamaisi, jo mēdz gadīties, ka tā izvārās ātrāk, vai tieši otrādi, nedaudz ilgāk.
Pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem un kraukšķīgu franču bageti.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes