Liellopu gaļa franču gaumē

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Liellopu gaļa franču gaumē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Olīveļļa vai rapšu eļļa cepšanai
     3 ēdamk.
  • Liellopa gaļa
     1 kg
  • Burkāni (var izmantot saldētus)
     350 g
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Melnie pipari
     0.5 ēdamk.
  • Sarkanvīns
     0.75 L
  • Konjaks vai brendijs
     100 ml
  • Tomātu pasta
     100 g
  • Provansas vai Vidusjūras garšvielu maisījums
      pēc garšas
  • Sviests
     100 g
  • Šalotes sīpoli
     350 g
  • Sēnes (šampinjoni vai baravikas)
     300 g
  • Milti
     6 ēdamk.
  • Liellopa buljons
     0.5 L

Pasniegšanai

  • Olu nūdeles
     500 g
  • Pētersīļi vai timiāns
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga vakariņu ideja, ar kuru sevi palutināt pēc garas dienas.

Lielā čuguna katlā vai pīlē sakarsē eļļu. Sagriez gaļu, nosusini ar papīra dvieli un apcep, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Izņem gaļu no katla un pārliec bļodā.

Katlā liec burkānus, pievieno ķiplokus (nomizotus, izspiestus caur ķiplokspiedi), ieliec atpakaļ gaļu, pievieno sāli, piparus, vīnu, konjaku, tomātu pastu, garšvielas un buljonu. Uzvāri un tad samazini liesmu. Šajā brīdī katlu var likt krāsnī vai turpināt sautēt uz plīts.

Atsevišķā pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus un sēnes 15 minūtes. Pievieno miltus, samaisi un pievieno gaļai katlā. Tad katlu atstāj uz plīts un vēl pasautē 15 minūtes. 15 minūtes pirms sautēšanas beigām uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma.

Kad nūdeles ir gatavas, liec tās servējamā traukā un uzlej pa virsu gaļu ar mērci. Pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli