Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Olīveļļa vai rapšu eļļa cepšanai3 ēdamk.
-
Liellopa gaļa1 kg
-
Burkāni (var izmantot saldētus)350 g
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Sāls1 ēdamk.
-
Melnie pipari0.5 ēdamk.
-
Sarkanvīns0.75 L
-
Konjaks vai brendijs100 ml
-
Tomātu pasta100 g
-
Provansas vai Vidusjūras garšvielu maisījumspēc garšas
-
Sviests100 g
-
Šalotes sīpoli350 g
-
Sēnes (šampinjoni vai baravikas)300 g
-
Milti6 ēdamk.
-
Liellopa buljons0.5 L
Pasniegšanai
-
Olu nūdeles500 g
-
Pētersīļi vai timiānspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sātīga vakariņu ideja, ar kuru sevi palutināt pēc garas dienas.
Lielā čuguna katlā vai pīlē sakarsē eļļu. Sagriez gaļu, nosusini ar papīra dvieli un apcep, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Izņem gaļu no katla un pārliec bļodā.
Katlā liec burkānus, pievieno ķiplokus (nomizotus, izspiestus caur ķiplokspiedi), ieliec atpakaļ gaļu, pievieno sāli, piparus, vīnu, konjaku, tomātu pastu, garšvielas un buljonu. Uzvāri un tad samazini liesmu. Šajā brīdī katlu var likt krāsnī vai turpināt sautēt uz plīts.
Atsevišķā pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus un sēnes 15 minūtes. Pievieno miltus, samaisi un pievieno gaļai katlā. Tad katlu atstāj uz plīts un vēl pasautē 15 minūtes. 15 minūtes pirms sautēšanas beigām uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma.
Kad nūdeles ir gatavas, liec tās servējamā traukā un uzlej pa virsu gaļu ar mērci. Pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.