Limoncello tiramisu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Limoncello tiramisu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cepumi Rimi Dāmu pirkstiņi
     1.5 paciņa (-s)
  • Citronu miziņas
     1 gab.

Sīrupam

  • Liķieris Limoncello
     230 ml
  • Ūdens
     230 ml
  • Cukurs
     130 g

Krēmam

  • Vistu olas
     6 gab.
  • Cukurs
     160 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Liķieris Limoncello (bezalkoholiskajā versijā - citrona sula)
     30 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegls deserts ar citronu svaigumu pavasara saulainajiem mirkļiem. 🌼🍋

Savieno Limoncello ar ūdeni un cukuru, uzvāri. Novārot sīrupu, alkohols iztvaikos, tāpēc tas būs drošs deserts arī tiem, kuri nelieto alkoholu.
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
Baltumus saputo ar sāli gaisīgā krēmā. Dzeltenumus puto ar cukuru biezā, gaišā krēmā.
Uzputotajiem dzeltenumiem pievieno Mascarpone, liķieri un samaisi. Tad krēmā iecilā baltumus.
Kārto tiramisu - iegremdē cepumus sīrupā uz 1-2 sekundēm un liec traukā.
Pārklāj ar pusi krēma, liec otro cepuma kārtu un pārlej atlikušo krēmu.
Pa virsu uzrīvē citrona miziņu. Liec ledusskapī uz 4 stundām vai uz nakti.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļa pīne

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Burkānu cepumi

20min • Viegli

Cāļa terīne ar olu

55min • Vidēji grūti