Sastāvdaļas
Mīkla
-
Mandeļu milti300 g
-
Pūdercukurs300 g
-
Olu baltums220 g
-
Baltais cukurs300 g
-
Ūdens40 g
-
Pārtikas krāsvielas pēc izvēles2 g
Ogu pildījums
-
Saldais krējums75 g
-
Vaniļas pāksts0.5 gab.
-
Baltā šokolāde200 g
-
Saldētas ogas60 g
Vaniļas pildījums
-
Saldais krējums75 g
-
Vaniļas pāksts0.5 gab.
-
Baltā šokolāde200 g
-
Degvīns20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Franču klasika!
Sakarsē krāsni 155 grādus karstu. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.
Mandeļu miltus sajauc ar pūdercukuru, izsijā, tad pievieno 110 g olu baltumu.
Atlikušos olu baltumus puto ar mikseri uz maziem apgriezieniem.
Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāri sīrupu līdz 118 grādiem. Kad gatavs, lēnā strūkliņā pievieno sīrupu olu baltumiem, kas putojas.
Tad palielini putošanas apgriezienus un puto, līdz izveidojas viendabīga, stingra un spīdīga masa.
Olu baltumu un sīrupa masu iecilā mandeļu miltu un pūdercukura masā. Beigās pievieno krāsvielas un samaisi.
Pildi mīklu konditorejas maisiņā un uz pannas veido cepumu aplīšus, piepildot pannu. Liec krāsnī cepties 14–15 minūtes. Kad gatavi, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
Tikmēr gatavo ogu pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi, tad pievieno to saldajam krējumam, pievieno arī sasmalcinātas ogas un samaisi.
Padzesē un pildi starp cepumu pusītēm.
Gatavo vaniļas pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar pārgrieztu vaniļas pāksti. Atsevišķi ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pievieno saldajam krējumam. Izņem no katliņa vaniļas pāksti, uzmanīgi izkasi sēkliņas, liec tās atpakaļ katlā, pievieno degvīnu un samaisi.
Krēmu atdzesē un pildi starp cepumu pusītēm.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.