Sastāvdaļas
Mīkla
-
Sviests100 g
-
Olas (M izmēra)2 gab.
-
Milti100 g
-
Baltais cukurs100 g
-
Cepamais pulveris0.33 tējk.
-
Apelsīna miziņa1 tējk.
-
Apelsīna sula1 ēdamk.
Glazūra
-
Piena šokolāde100 g
-
Zaļās pistācijas30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izkausē sviestu.
Bļodā liec vienu veselu olu un dzeltenumu no otras olas, saputo kopā ar cukuru.
Pievieno atlikušās mīklas sastāvdaļas.
Mīklu atstāj uz 20 minūtēm.
Pildi Madeleine formiņās.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cep 15 minūtes.
Atdzesē cepumus.
Katru pusīti iemērc izkausētā šokolādē un pārkaisi ar sakapātām pistācijām.
Ļauj šokolādei sastingt.