Sastāvdaļas
-
Stipra kafija50 g
-
Piens150 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ja izmanto franču preskannu, ieber 10–12 gramu kafijas un uzlej 80 gramu karsta ūdens. Uzgaidi 4 minūtes, nospied franču presi un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.
Ja izmanto mokas kanniņu, piepildi tās kafijas tvertni pilnu un ūdens tvertnē ielej jau vārošu ūdeni. Liec kanniņu uz plīts, uz vidējas uguns, un pagatavo to ar atvērtu vāciņu. Kad kafijas tecēšana kļūst nevienmērīga un tā sāk burbuļot, noņem kanniņu no uguns un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.
Kamēr kafija gatavojas, ielej pienu katliņā un liec to sildīties. Pienu ļoti vēlams uzsildīt 60–65 grādu temperatūrā, jo tad piens ir vissaldākais, un šajā temperatūrā, baudot cappuccino, neapdedzināsi mēli.
Kad piens uzsilis, pārlej to franču presē, kuru izmantosi, lai uzputotu pienu. Tad ar preses uzgali puto, vairākas reizes to strauji paceļot un nolaižot, lai pienā iecilātu gaisu un to vienmērīgi uzputotu – tā apjomam būtu jāpieaug par trešo daļu.
Kad piens uzputots, kārtīgi apmaisi to un lej krūzītē ar kafiju.