Mājas Cappuccino

  • Gatavošana 6min
  • Vidēji grūti
Mājas Cappuccino
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Stipra kafija
     50 g
  • Piens
     150 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja izmanto franču preskannu, ieber 10–12 gramu kafijas un uzlej 80 gramu karsta ūdens. Uzgaidi 4 minūtes, nospied franču presi un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.

Ja izmanto mokas kanniņu, piepildi tās kafijas tvertni pilnu un ūdens tvertnē ielej jau vārošu ūdeni. Liec kanniņu uz plīts, uz vidējas uguns, un pagatavo to ar atvērtu vāciņu. Kad kafijas tecēšana kļūst nevienmērīga un tā sāk burbuļot, noņem kanniņu no uguns un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.

Kamēr kafija gatavojas, ielej pienu katliņā un liec to sildīties. Pienu ļoti vēlams uzsildīt 60–65 grādu temperatūrā, jo tad piens ir vissaldākais, un šajā temperatūrā, baudot cappuccino, neapdedzināsi mēli.

Kad piens uzsilis, pārlej to franču presē, kuru izmantosi, lai uzputotu pienu. Tad ar preses uzgali puto, vairākas reizes to strauji paceļot un nolaižot, lai pienā iecilātu gaisu un to vienmērīgi uzputotu – tā apjomam būtu jāpieaug par trešo daļu.

Kad piens uzputots, kārtīgi apmaisi to un lej krūzītē ar kafiju.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes