Mājas falafels

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Falafels

  • Turku zirņi (bez šķidruma)
     500 g
  • Svaigs koriandrs
     0.5 sauja (-s)
  • Asā mērce
     1 ēdamk.
  • Kardamons
     1 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Citrona sula un miziņa
     0.5 gab.
  • Milti
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote
  • Pētersīļi
     0.5 sauja (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Piparmētru lapas (svaigas)
     1 sauja (-s)
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Asās paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Olīveļļa
     1 Ēdamkarote

Pasniegšanai

  • Pita maizes
     4 gabali
  • Grillēta vai svaiga paprika
      pēc garšas
  • Tomāti
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.

Gatavo mērci: jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.

Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180°C.

No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes