Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Mājas falafels
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Falafels
-
Turku zirņi (bez šķidruma)500 g
-
Svaigs koriandrs0.5 sauja (-s)
-
Asā mērce1 ēdamk.
-
Kardamons1 tējk.
-
Kumīns1 tējk.
-
Paprikas pulveris1 tējk.
-
Citrona sula un miziņa0.5 gab.
-
Milti3 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Olīveļļa1 Ēdamkarote
-
Pētersīļi0.5 sauja (-s)
-
Piparipēc garšas
Mērce
-
Grieķu jogurts200 g
-
Piparmētru lapas (svaigas)1 sauja (-s)
-
Gurķis1 gabali
-
Sālspēc garšas
-
Asās paprikas pulveris1 ēdamk.
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Olīveļļa1 Ēdamkarote
Pasniegšanai
-
Pita maizes4 gabali
-
Grillēta vai svaiga paprikapēc garšas
-
Tomātipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 180°C.
Gatavo mērci: jogurtam pievieno sagrieztas piparmētru lapas, smalki sagrieztu gurķi, sāli, paprikas pulveri un iespiež citrona pusītes sulu. Pievieno 1 ēdamk. olīveļļas un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī.
Blenderī saber visas falafela sastāvdaļas un blenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. No masas veido mazas kotletītes. Tās apcep uz pannas 2 minūtes no katras puses. Tad saliek uz cepamās pannas (uz cepampapīra) un liek krāsnī cepties vēl 10 minūtes 180°C.
No pitas maizītes izveido kabatiņu. Tajā saliek dārzeņus pēc izvēles, falafelu un mērcīti.