Sastāvdaļas
-
Dažādas desiņas800 g
-
Makaroni500 g
-
Siers150 g
-
Sālspēc garšas
-
Eļļacepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ūdenim pievieno sāli un vāri makaronus.
Nokās makaronus, pāri palikušo šķidrumu ielej krūzē. Kamēr makaroni vārās, sagriez desiņas 6 cm garuma gabaliņos un iegriez nelielas svītriņas. Apcep eļļā uz pannas.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Cepeškrāsns traukā ieliec makaronus, desiņas, pievieno pusi no siera un samaisi.
Pārlej ar iepriekš nokāsto ūdeni.
Atlikušo sieru uzber pa virsu.
Liec cepamo trauku krāsnī uz ~30 minūtēm, līdz siers ir izkusis.
Pasniedz cepamtraukā.