Makaroni ar gaļas bumbām tomātu mērcē

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Makaroni ar gaļas bumbām tomātu mērcē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Kotlešu masa
     400 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Rīvmaize
     100 g
  • Picas garšvielas
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gabali
  • Pastas mērce
     800 g
  • Makaroni Fusilli
     300 g
  • Rīvēts siers
     
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas
  • Ūdens
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 7 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaisi sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, kotlešu masu, olas, rīvmaizi, 50 ml ūdens un garšvielas. No masas veido bumbiņas.
Katlā liec pastas mērci un 100 ml ūdens.
Kad masa vārās, pievieno gaļas bumbas un lēni sautē 25 minūtes.
Vāri makaronus sālsūdenī. Kad makaroni gatavi, nokās tos un gaļas bumbu mērcei pievieno 50 ml nokāstā makaronu ūdens.
Ēdienu pasniedz, makaroniem virsū lejot mērci ar gaļas bumbām. Katru porciju pārkaisi ar rīvētu sieru.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes