Maltās gaļas un kartupeļu sacepums ar šampinjoniem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     1.5 kg
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ūdens
      pēc garšas
  • Sīpols
     1 gab.
  • Brūnie šampinjoni
      pēc garšas
  • Sviests
      cepšanai
  • Eļļa
      cepšanai
  • Maltā gaļa
     500 g
  • Tumšā sojas mērce
      pēc garšas
  • Ola
     1 gab.
  • Saldais krējums (10%)
     400 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus sagriez plānās strēmelēs (šķēlēs).
Pievieno sāli un ūdeni.
Sakapā sīpolu un sēnes.
Sīpolus apcep  sviestā un eļļā.
Pievieno sēnes.

Gaļu cep sviestā, pievieno garšvielas un sojas mērci. Samaisi gaļu ar sēnēm kopā.

Sajauc olu ar saldo krējumu.

Kartupeļus un gaļu liec kārtās cepamtraukā. Aplej ar olas un saldā krējuma maisījumu.

Apklāj ar cepampapīru un cep 50 minūtes 200 grādos.
Pēc 40 minūtēm noņem cepampapīru un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes