Mandarīnu krēms pankūkām, vafelēm vai desertiem
-
Gatavošana 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Sviests4 ēdamk.
-
Mandarīni6 gab.
-
Olas3 gab.
-
Cukurs80 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sviestu sagrieziet mazos gabaliņos.
Mandarīnus labi nomazgājiet. No pāris mandarīniem ar smalko rīvi norīvējiet miziņu. Izspiediet no mandarīniem 125 ml sulas.
Dziļā nerūsējoša tērauda bļodā sakuliet olas, mandarīnu sulu un cukuru.
Šo bļodu ievietojiet katlā ar verdošu ūdeni uz lēnas uguns. Turpiniet kult apmēram 5–10 minūtes, līdz maisījums sabiezē. Varat izmērīt kulteņa temperatūru. Tai jābūt 80 °C.
Pēc sabiezēšanas nekavējoties noņemiet no uguns. Pievienojiet sviesta gabaliņus un turpiniet kult istabas temperatūrā, līdz sviests pilnīgi izkūst.
Pārlejiet krēmu uzglabāšanas traukā un ļaujiet atdzist. Slēgtā traukā to var turēt ledusskapī vienu nedēļu.