Mandarīnu un ingvera maizītes

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Mandarīnu un ingvera maizītes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mandarīnu marmelāde

  • Nomizoti mandarīni
     1 kg
  • Marmelādes cukurs
     330 g
  • Ingvers
     60 g
  • Kanēlis
     5 g

Mīkla

  • Ola
     1 gab.
  • Svaigais siers
     150 g
  • Mīksts sviests
     150 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kviešu milti
     225 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Pūdercukurs
     40 g
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes

Pildījums

  • Rozīnes
     160 g
  • Mandeles
     100 g
  • Kanēlis
     5 g
  • Cukurs
     50 g

Pārsmērēšanai

  • Ola, sakulta
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.

Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru (nomizotu, sagrieztu gabaliņos), kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.

Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.

Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.

Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes