Sastāvdaļas
Mandarīnu marmelāde
-
Nomizoti mandarīni1 kg
-
Marmelādes cukurs330 g
-
Ingvers60 g
-
Kanēlis5 g
Mīkla
-
Ola1 gab.
-
Svaigais siers150 g
-
Mīksts sviests150 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Kviešu milti225 g
-
Cepamais pulveris0.5 tējk.
-
Pūdercukurs40 g
-
Kanēlis0.5 Tējkarotes
Pildījums
-
Rozīnes160 g
-
Mandeles100 g
-
Kanēlis5 g
-
Cukurs50 g
Pārsmērēšanai
-
Ola, sakulta1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.
Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru (nomizotu, sagrieztu gabaliņos), kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.
Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.
Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.
Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.