Mandelēs cepts ābols ar īrisa mērci un saldējumu

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Mandelēs cepts ābols ar īrisa mērci un saldējumu

Sastāvdaļas

Āboli

  • Mandeļu pārslas
     200 g
  • Sviests (istabas temperatūras)
     50 g
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Lieli āboli (vēlams Ingrid Marie)
     3 gab.

Īrisa mērce

  • Cukurs
     100 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Gaišais cukura sīrups
     100 ml

Pasniegšanai

  • Vaniļas saldējums
      pēc garšas
  • Viegli saputots saldais krējums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brīnišķīgs, ar kraukšķīgām mandelēm pildīts ābols ir lielisks Ziemassvētku vakariņu noslēgums. Cepeškrāsnī uzsildīto ābolu pasniedz ar saldu īrisa mērci, kas šim gardajam ābolu desertam piešķir īpašu Ziemassvētku garšu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.

Sajauc mandeles, sviestu un olas dzeltenumu.

Sagriez ābolus un izņem tiem serdes. Liec tos ugunsizturīgā veidnē ar griezuma pusēm uz augšu. Vidū iepildi mandeļu sviestu.

Liec veidni cepeškrāsns vidū uz aptuveni 20 minūtēm vai kamēr ir iegūta skaista nokrāsa.

Īrisa mērce: Samaisi cukuru, krējumu un sīrupu platā kastrolī ar biezu dibenu. Vāri maisījumu uz lielas uguns, līdz temperatūra sasniegusi ap 115°C.

Ieteikums pasniegšanai: Pasniedz ābolus ar karstu īrisa mērci un saldējumu vai viegli saputotu saldo krējumu.

Līdzīgas receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes