Mandelēs cepts ābols ar īrisa mērci un saldējumu
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Āboli
-
Mandeļu pārslas200 g
-
Sviests (istabas temperatūras)50 g
-
Olu dzeltenumi2 gab.
-
Lieli āboli (vēlams Ingrid Marie)3 gab.
Īrisa mērce
-
Cukurs100 g
-
Saldais krējums100 ml
-
Gaišais cukura sīrups100 ml
Pasniegšanai
-
Vaniļas saldējumspēc garšas
-
Viegli saputots saldais krējumspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai.
Sagriez ābolus un izņem tiem serdes. Liec tos ugunsizturīgā veidnē ar griezuma pusēm uz augšu. Vidū iepildi mandeļu sviestu.
Liec veidni cepeškrāsns vidū uz aptuveni 20 minūtēm vai kamēr ir iegūta skaista nokrāsa.
Īrisa mērce: Samaisi cukuru, krējumu un sīrupu platā kastrolī ar biezu dibenu. Vāri maisījumu uz lielas uguns, līdz temperatūra sasniegusi ap 115°C.
Ieteikums pasniegšanai: Pasniedz ābolus ar karstu īrisa mērci un saldējumu vai viegli saputotu saldo krējumu.