Sastāvdaļas
Mandeļu cepumi
-
Mandeļu milti200 g
-
Olas baltumi3 gab.
-
Mandelesdekorēšanai
-
Cukurs180 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Augļu smūtijs
-
Saldētās ogas400 g
-
Mandeļu piens250 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi šefpavāra Normunda Baranovska mandeļu cepumu recepte kopā ar augļu smūtiju.
Saputo 3 olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls. Palēnām pievieno cukuru un puto līdz olu baltums ir stingrās putās (5-7 min.)
Putās iecilā mandeļu miltus, un mīklu liek konditorejas maisiņā.
Spiež uz cepampapīra cepumu formiņas, dekorē ar mandelēm un liek cepties 150 grādos 20 minūtes.
Tikmēr blenderī liek iepakojumu ar Rimi saldētajās ogām, pievieno 250 ml mandeļu piena un visu kārtīgi sablenderē.
Cepumus atdzesē un pasniedz kopā ar smūtiju.