Mandeļu cepumi

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     130 g
  • Milti
     300 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Olas
     2 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Sviests
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu mandeļu cepumu video recepte. Vēlies nogaršot Itāļu klasiku? Mums ir recepte tieši Tev. Izmēģini pagatavot mājās gardos Itāļu cepumus ar mandelēm.

Uz cepamās pannas izber mandeles un liek grauzdēties cepeškrāsnī 180 °C 5 min. Atdzesē.

Saputo olas ar cukuru. 

Pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un rīvētu citrona miziņu.

Viegli samaisa.

Masā iemaisa grauzdētas mandeles.

Mīklu sadala divās daļās un veido garus, plānus kukulīšus, kuru augstums nepārsniedz 6 cm.

Liek uz cepamās pannas un cep 200 °C 20 min., līdz ārpuse kļuvusi zeltaini brūna.

Mazliet atdzesē un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

Liek uz cepamās restes un cep vēlreiz 200 °C 5–7 min., līdz šķēles apbrūnējušas. 

Cepumus slēgtā traukā var uzglabāt pat vairākas nedēļas.

Pievieno medu un sviestu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes