Sastāvdaļas
Kēkss
-
Sviests180 g
-
Kokosriekstu rīsu dzēriens70 g
-
Cukurs200 g
-
Olas4 gab.
-
Pašbriestošie kviešu milti Hercogs150 g
-
Mandeļu milti90 g
-
Pekanrieksti (sakapāti)50 g
-
Dzērvenes50 g
Dekors
-
Baltā šokolāde100 g
-
Sviests30 g
-
Pekanriekstidekorēšanai
-
Žāvētas dzērvenesdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu.
Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.
Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.
Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.
Olas sakul ar cukuru.