Sastāvdaļas
Pamatne
-
Smilšu mīkla240 g
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Piens Rimi 3.5%250 ml
-
Mandeļu milti60 g
-
Pūdercukurs60 g
-
Vaniļas pāksts0.5 gab.
-
Dzērvenes50 g
Krēms
-
Olu baltumi2 gab.
-
Pūdercukurs100 g
-
Ūdens2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sadali smilšu mīklu 6 daļās pa 40 g, izrullē un ieklāj formiņās. Formiņas ar mīklu ieliec ledusskapī uz 20 minūtēm.
Pa to laiku uzsildi pienu ar vaniļu. Ļauj pienam pievilkt vaniļas garšu. Olu dzeltenumiem pievieno mandeļu miltus un pūdercukuru. Pārlej ar siltu pienu un karsē, līdz krēms sabiezē.
Izņem no ledusskapja formiņas, ieliec tajās ogas un pārlej ar krēmu. Liec cept cepeškrāsns apakšējā daļā 200 grādos 20 minūtes.
Pa to laiku saputo olu baltumu ar ūdeni un pūdercukuru biezā krēmā. Uzliec gatavajām kūciņām pa virsu un apdedzini to. Var ielikt uz dažām sekundēm cepeškrāsnī tuvāk augšai grila režīmā maksimālā karstumā.