Mandeļu panniņa ar rabarberiem

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Mandeļu panniņa ar rabarberiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Sviests
     130 g
  • Ekoloģisks kokosriekstu cukurs
     100 g
  • Olas
     2
  • Mandeļu milti
     250 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Kardamona
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Grieķu jogurts bez piedevām
     150 g
  • Rabarberi
     4

Mandeļu skaidiņām

  • Sviests
     30 g
  • Mandeļu skaidiņas
     50 g
  • Brūnais cukurs
     30 g

  • Rabarberi
     100 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Citrona sula
     0.33 tējk.
  • Kanēlis malts
     0.5 tējk.
  • Sviests
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo un sasmalcini 100 g nomizotu rabarberu.
Liec pannā, uzkaisi cukuru un kanēli, pievieno sviestu un citronu sulu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādos aptuveni 15 minūtes.
Saputo putotājā cukuru un sviestu gaišās putās, pievieno olas un puto, līdz iegūsti viendabīgu masu.
Pievieno miltus, cepamo pulveri, kardamonu, sāli un grieķu jogurtu, saputo viendabīgā masā, iemaisi apceptos rabarberus.
Lej masu panniņās.
Virsū liec nemizotu rabarberu strēmelītes. Ja vēlies, uzkaisi cukuru un kanēli. Cep 30 min, kamēr zeltaini brūns.
Uz pannas apcep mandeļu skaidiņas brūnajā cukurā un sviestā.
Atdzesē un dekorē gatavās panniņas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti