Mandeļu tējaskūka ar āboliem

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Mandeļu tējaskūka ar āboliem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Ābols (liela izmēra)
     1 gab.
  • Vistas olas baltums
     5 gab.
  • Cukurs Rimi
     190 g
  • Sāls
     2 g
  • Sviests Rimi Smart
     140 g
  • Kviešu milti
     60 g
  • Mandeļu milti
     110 g
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mandeļu tējaskūka ar āboliem ir īsta rudens burvība, kas piešķirs mājīgu un siltu noskaņojumu ikvienam, kas to nogaršos.

Sakarsē cepeškrāsni ventilatora režīmā līdz 190 grādiem.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, saputo baltumus ar cukuru un sāli.

Sajauc mandeļu miltus ar kviešu miltiem. Pievieno olu baltumiem izkausētu sviestu, samaisa un pievieno miltus.

Ietauko tortes formu un ielej tajā mīklu. Sagriež ābolu plānās šķēlēs un izkārto mīklas virspusē.
Cep 25-30 minūtes. Nedaudz atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes