Mandeļu trifeles

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Mandeļu trifeles
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Trifeles

  • Baltā šokolāde
     390 g
  • Saldais krējums
     80 g
  • Brendijs
     10 ml
  • Rieksti vai žāvētas ogas
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas

Dekors

  • Baltā šokolāde
     300 g
  • Mandeļu skaidiņas
     250 g
  • Kaltētas ogas ar kanēli
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē šokolādi. Samaisi abus kopā, līdz iegūsti viendabīgu masu.

Pievieno sāli, brendiju, visu sajauc un liec atdzesēties, ik pa laikam apmaisot, lai paātrinātu dzesēšanu. Masu dzesē līdz tādai konsistencei, kad to, ar karoti paņemot, var savelt.

Kad masa atdzisusi, ar karoti veido bumbiņu, kurai vidū ieliec žāvētu ogu vai riekstu. Savel bumbiņas vai veido garenas formas trifeles. Liec aukstumā, lai kārtīgi sastingst.

Tikmēr temperē šokolādi. 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45–50 grādiem, tad noņem no ūdens peldes un atdzesē, pievienojot atlikušo šokolādi. Dzesē līdz 28 grādiem.

Tad iepriekš sagatavotās trifeļu bumbiņas glazē temperētajā šokolādē, apviļā mandeļu skaidiņās un dekorē ar ogām kanēlī. Liec vēsumā, lai šokolāde pilnībā sacietē. Pasniedz.

Trifeles var uzglabāt līdz 3 dienām, jo to sastāvā ir saldais krējums.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes