Sastāvdaļas
Trifeles
-
Baltā šokolāde390 g
-
Saldais krējums80 g
-
Brendijs10 ml
-
Rieksti vai žāvētas ogas1 sauja (-s)
-
Sālspēc garšas
Dekors
-
Baltā šokolāde300 g
-
Mandeļu skaidiņas250 g
-
Kaltētas ogas ar kanēli100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Atsevišķi ūdens peldē izkausē šokolādi. Samaisi abus kopā, līdz iegūsti viendabīgu masu.
Pievieno sāli, brendiju, visu sajauc un liec atdzesēties, ik pa laikam apmaisot, lai paātrinātu dzesēšanu. Masu dzesē līdz tādai konsistencei, kad to, ar karoti paņemot, var savelt.
Kad masa atdzisusi, ar karoti veido bumbiņu, kurai vidū ieliec žāvētu ogu vai riekstu. Savel bumbiņas vai veido garenas formas trifeles. Liec aukstumā, lai kārtīgi sastingst.
Tikmēr temperē šokolādi. 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45–50 grādiem, tad noņem no ūdens peldes un atdzesē, pievienojot atlikušo šokolādi. Dzesē līdz 28 grādiem.
Tad iepriekš sagatavotās trifeļu bumbiņas glazē temperētajā šokolādē, apviļā mandeļu skaidiņās un dekorē ar ogām kanēlī. Liec vēsumā, lai šokolāde pilnībā sacietē. Pasniedz.
Trifeles var uzglabāt līdz 3 dienām, jo to sastāvā ir saldais krējums.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.