Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Mandeļu un lobīto ķirbju sēklu cepumi ar mascarpone krēmu un ķiršiem
-
Gatavošana 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Bezē cepums
-
Mandeļu milti150 g
-
Olas baltumi3 gab.
-
Lobīto ķirbju sēklu milti50 g
-
Cukurs180 g
Ķiršu mērce
-
Sarkanvīns200 ml
-
Saldētie ķirši bez kauliņiem400 g
-
Smaržīgie pipari5 gab.
-
Krustnagliņas5 gab.
-
Kukurūzas ciete1 ēdamk.
-
Anīsa zvaigzne1 gab.
-
Brūnais cukurs2 ēdamk.
Krēms
-
Mascarpone krēmsiers500 g
-
Saldais krējums200 g
-
Grieķu jogurts1.5 ēdamk.
-
Apelsīna miziņa1 gab.
-
Apelsīna sula1 tējk.
-
Pūdercukurs2 ēdamk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
Atdali olu baltumus no dzeltenumiem un liec putoties. Kamēr olu baltumi putojas, nosveram 180 g cukura, 150 g mandeļu un lobīto ķirbju sēklu miltus.
Ber cukuru klāt olu baltumiem un puto, līdz izveidojas bieza krēmīga masa.
Kad olu baltums ir uzputojies biezā krēmīgā masā, tajā iecilā mandeļu un ķirbju sēklu miltus. Iegūto masu izsmērē pa cepampapīru plānā kārtiņā un liek cepties cepeškrāsnī no 10-25 min (atkarīgs no cepuma biezuma). Cepuma gatavību nosaka pēc tā krāsas - tai jābūt viegli brūnai.
Kad cepums uzcepies, to liek atdzesēties un pirms pasniegšanas salauž neregulāros gabalos.
Gatavo ķiršu mērci. Uzkarsē katliņu līdz maksimālajai temperatūrai un lej iekšā sarkanvīnu. Sarkanvīnam pievieno garšvielas un notvaicē, kamēr puse vīna ir izgarojusi. Pievieno saldētos ķiršus, brūno cukuru.
Atsevišķā trauciņā sajauc kukurūzas cieti ar aukstu ūdeni, pievieno mērcei tiklīdz tā sākusi vārīties. Tiklīdz mērce sāk biezēt, lej traukā un atdzesē.
Sajauc saldo krējumu ar mascarpone krēmsieru, pūdercukuru un šķipsniņu sāls. Sāk putot līdz masa ir palikusi bieza. Tad pievieno 1 ĒK jogurta un ierīvē apelsīna miziņu, pievieno apelsīna sulu, un turpina visu kārtīgi saputot.
Pasniedz visu atdzesētu - ķiršu mērcē liek krēmu un dekorē ar cepumiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.