Sastāvdaļas
Vafeles
-
Olas2 gab.
-
Piens250 ml
-
Olīveļļa80 ml
-
Mandeļu milti120 g
-
Kviešu milti220 g
-
Cukurs100 g
-
Cepamais pulveris1 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Saldais krējums400 g
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Persiki10 gab.
-
Zemenes250 g
-
Cidoniju sīrups50 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saputo olas ar cukuru. Pielej pienu, iemaisa kviešu un mandeļu miltus, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa. Cep vafeļu pannā.
Saputo saldo krējumu ar cukuru – pasniedz atsevišķi vai uz vafelēm.
Pannā uzkarsē cidoniju sīrupu un viegli apcep sagrieztus persikus ar zemenēm. Pasniedz siltus uz vafelēm.