Mango - ananasu vegānu kūka

  • Gatavošana 4h 45min
  • Vidēji grūti
Mango - ananasu vegānu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Indijas rieksti
     75 g
  • Dateles
     100 g
  • Rozīnes
     50 g

Krēms

  • Mango
     300 g
  • Ananass
     100 g
  • Indijas rieksti (pirms tam 1 h izmērcēti karstā ūdenī)
     100 g
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Kokosriekstu piens
     100 g
  • Agaves sīrups
     25 g
  • Agara
     10 g
  • Ūdens
     50 g

Dekors

  • Mango
     50 g
  • Ananass
     50 g
  • Piparmētras
      pēc garšas
  • Pistācijas
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo pamatni: visas sastāvdaļas sablendē, izlīdzini kūkas formā.

Gatavo krēmu: mango un ananasu nomizo, sablendē kopā ar laima sulu.

Izmērcētos Indijas riekstus sablendē kopā ar kokosriekstu pienu.

Abas masas sajauc.

Agara pulveri sajauc ar ūdeni, tad liec pie mango krēma un maisot karsē aptuveni 3-4 min.

Lej uz dateļu pamatnes.

Liec saldētavā un sasaldē.

Pirms pasniegšanas kūku aptuveni uz 4 h pārvieto ledusskapī atlaidināties.

Dekorē pēc izvēles ar mango, ananasu, pistācijām u. c.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti