Sastāvdaļas
Zupa
-
Mango500 g
-
Kokosriekstu piens400 ml
-
Laims (sula)1 gab.
Drumstalas
-
Lobītas zaļās pistācijas50 g
-
Piparmētra1 sauja (-s)
-
Brūnais cukurs2 ēdamk.
Dekors un papildus vitamīni
-
Mandeles1 sauja (-s)
-
Kokosrieksta mīkstums1 sauja (-s)
-
Mellenes2 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mango mīkstumu liek blendera krūzē, pievieno laima sulu un kokospienu. Samaļ krēmīgā zupā. Ja izmanto svaigo mango, karstākā laikā iesaku pievienot arī dažus ledus gabaliņus, lai zupa izdotos atsvaidzinošāka, vēsāka.
Virtuves kombainī liec pistācijas, piparmētru un cukuru. Samiksē drumstalās. To pašu var izdarīs sakapājot ar nazi.
Pasniedz zupu un neaizmirsi to nodekorēt ar mellenēm, smalcinātām mandelēm un skūtu kokosrieksta mīkstumu.