Sastāvdaļas
Mango krēms
-
Papaijas vai mango400 g
-
Sviests125 g
-
Baltais cukurs150 g
-
Mango250 g
-
Citrona sula40 ml
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Vaniļas pulveris1 gab.
Baltais krēms
-
Saldais krējums150 g
-
Skābais krējums150 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Marakujas (sēklas ar sulu)3 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katliņā ielej ūdeni apmēram 5 cm augstumā un uzvāri. Bļodā liec cukuru, citrusu sulas, mango (sablenderētu biezenī), sāli un olas. Liec bļodu uz katliņa, lai pamatne nesaskaras ar ūdeni, bet tikai ar tvaiku. Ar putojamo slotiņu vai koka karoti maisi 6-8 minūtes, līdz sviests un cukurs ir izkusuši un masa ir viendabīga un kļuvusi biezāka. Ja pagriež karotei otru pusi, tad novelkot ar pirkstu, jāpaliek līnijai, kas neaizplūst ciet.
Noņem bļodu no katliņa, liec ledus ūdens peldē un nedaudz padzesē, lai ieliekot pirkstu, krēms būtu ķermeņa temperatūrā. Ar rokas blenderi blendē, pievienojot pa vienam kubiciņam sviesta, ļaujot tam pilnībā izkust, tikai tad pievienojot nākamo. Kad viss sviests ir ieblendēts, liec ledusskapī atdzist.
Baltajam krēmam bļodā saputo saldo krējumu ar sāli un cukuru stingrās putās. Iecilā kopā ar skābo krējumu.
Traukā liec papaiju vai mango (mazos gabaliņos), tad mango krēmu, tad balto krēmu un dekorē ar marakuju (sēklas ar sulu). Pasniedz uzreiz vai pēc dažām stundām.