Mango un smiltsērkšķu zupa ar maltu biezpienu
-
Gatavošana 10min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Smiltsērkšķu ogas (saldētas)150 g
-
Mango gabaliņos (saldēts)300 g
-
Biezpiens Jaunpils (5%)160 g
-
Jogurts grieķu (0%)50 g
-
Piparmētras lapas5 gab.
-
Zaļās pistācijas (lobītas)15 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Variē ar zupas garšu, pievieno vairāk smiltsērkšķu un tā kļūs nedaudz skābākā, tāpat ja mango malsi vēl sasaldētu, zupa atgādinās krēmīgu sorbetu.
Atlaidini mango un smiltsērkšķus, vislabāk atstāt tos ledusskapī uz kādu laiku.
Samal tos krēmīgā zupā. Izspied caur sietu, lai atbrīvotos no ogu sēkliņām.
Samal viendabīgā biezpiena krēmā biezpienu ar jogurtu un pievieno mango un smiltsērkšķu zupai.
Pa virsu kaisi smalki sakapātas piparmētras ar zaļajām pistācijām.