Sastāvdaļas
-
Mango250 g
-
Upenes250 g
-
Cukurs250 g
-
Ūdens100 ml
-
Laima sula0.5 gab.
-
Citrona sula0.5 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mango nomizo un sablendē ar laima sulu.
Upenes sablendē ar citrona sulu.
Savāri cukura sīrupu no ūdens un cukura.
Vāri sīrupu, līdz tas sasniedz 115 grādus, tad pusi lej klāt upeņu masai, otru pusi – mango masai un katru sablendē.
Saldējuma formiņās pirmo lej mango masu, tad ļoti uzmanīgi tievā strūkliņā pievieno upeņu masu.
Sasaldē saldētavā.
Kad tas sasalis, to būs viegli izņemt no formiņas, katru formu uz mirkli iemērcot karstā ūdenī.