Sastāvdaļas
Krēmam
-
Piens250 ml
-
Marcipāns ICA120 g
-
Kukurūzas ciete1 ēdamk.
-
Vistas ola1 gab.
-
Saldais krējums Rimi150 ml
Ķiršiem
-
Saldētie ķirši Rimi200 g
-
Ūdens100 ml
-
Kukurūzas ciete1.5 ēdamk.
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Malts kanēlis0.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šis ir salds un izsmalcināts deserts – gaisīgais marcipāna krēms apvienojas ar sulīgiem ķiršiem, radot apburošu gardumu Latvijas svētku galdam.
Marcipānu sadrupina mazākos gabalos un liek katlā ar pienu un kukurūzas cieti. Karsē līdz marcipāns izšķīdis un masa sāk biezēt.
Pievieno olu un, nepārtraukti maisot, silda krēmu, līdz tas kļuvis biezs. Pārliek krēmu citā traukā un atdzesē ledusskapī.
Savāra ķiršus, liekot kopā visas sastāvdaļas. Atdzesē.
Atsevišķi saputo saldo krējumu un samaisa ar marcipāna masu.