Marcipāna krēms ar ķiršiem

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Marcipāna krēms ar ķiršiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Krēmam

  • Piens
     250 ml
  • Marcipāns ICA
     120 g
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Saldais krējums Rimi
     150 ml

Ķiršiem

  • Saldētie ķirši Rimi
     200 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Malts kanēlis
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis ir salds un izsmalcināts deserts – gaisīgais marcipāna krēms apvienojas ar sulīgiem ķiršiem, radot apburošu gardumu Latvijas svētku galdam.

Marcipānu sadrupina mazākos gabalos un liek katlā ar pienu un kukurūzas cieti. Karsē līdz marcipāns izšķīdis un masa sāk biezēt.

Pievieno olu un, nepārtraukti maisot, silda krēmu, līdz tas kļuvis biezs. Pārliek krēmu citā traukā un atdzesē ledusskapī.

Savāra ķiršus, liekot kopā visas sastāvdaļas. Atdzesē.

Kad marcipāna masa atdzisusi, uzputo to ar putojamo slotiņu.

Atsevišķi saputo saldo krējumu un samaisa ar marcipāna masu.

Kārto gan krēmu, gan ķiršu mērci kārtās.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli