Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Marinētas bietes ar kaņepju drumstalām un indijas riekstu krējumu
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Lobītas kaņepes200 g
-
Kviešu milti100 g
-
Rauga pārslas50 g
-
Kokosriekstu tauki (istabas temperatūrā)120 g
-
Cepamais pulveris2 tējk.
-
Indijas rieksti100 g
-
Citrona sula1 gab.
-
Ābolu etiķis200 g
-
Vārītas bietes500 g
-
Cukurs60 g
-
Svaigu salātu lapas1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Edgara Sandersa svētku recepte uzkodām. Marinētas bietes ar kaņepju drumstalām un indijas riekstu krējumu
Liec bļodā kaņepes, miltus, rauga pārslas, cepamo pulveri un kokosa taukus. Samaisi visu līdz izveidojas viendabīga masa.
Masu liec uz cepamās plāts un cep krāsnī 180 grādos 15min., katras 5 minūtes apmaisot.
Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri. Ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties līdz atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī. Pievieno blenderī 120 g ūdeni un blenderē līdz izveidojas skāba krējuma konsistence. Pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas.
Nelielā katliņā ielej 500g ūdens, ābolu etiķi, cukuru, šķipsnu sāls un sildot maisa līdz cukurs izšķīdis. Bietes sagriez mazākos gabalos, aplej ar marinādi un arstāj marinēties vismaz 3 stundas.
Bietes nosusini virtuves dvielī un kārto uz šķīvja, pievieno kaņepju drumstalas, indijas riekstu krējumu un svaigas salātu lapas.