Marinētas sojas burgers ar humosu

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Marinētas sojas burgers ar humosu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Sausā soja
     4 šķēlīte (-s)
  • Gaišā sojas mērce
     100 g
  • Cukurs
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Universālā marināde Santa Maria
     75 g
  • Turku zirņi
     500 g
  • Grauzdētas sezama sēklas
     40 g
  • Olīveļļa
     200 g
  • Citronu sula
      pēc garšas
  • Ledus salāti
     0.5 gab.
  • Tomāts
     1 gab.
  • Burgeru maizītes
     2 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā ielej 500 ml ūdens, pievieno sojas mērci, cukuru, šķipsnu sāls, sojas gabaliņus un uzvāri.
Ņem nost no uguns un atstāj, līdz soja atdziest.
Nokās un no sojas gabaliņiem ar rokām izspied lieko šķidrumu.
Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liec sojas gabaliņus cepties, līdz tie vietām brūni un kraukšķīgi no abām pusēm.
Pārliec sojas gabaliņus bļodā, pievieno Santa Maria universālo marinādi un atstāj marinēties vismaz 2 stundas.
Pirms pasniegšanas sojas gabaliņus apcep uz grila vai krāsnī 180 grādos 8 minūtes.
Blenderī liec sezama sēklas un eļļu, sablendē.
Pievieno turku zirņus, citrona sulu, sāli un nedaudz ūdens, sablendē.
Ja humoss sanācis pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz ūdens.
Maizes šķēles apcep uz pannas vai grila, līdz viegli brūnas, uzsmērē humosu, kārto salātu lapas, tomātu šķēles, sojas gabaliņus un virsū liec otru maizes šķēli.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes