Marinēti ķirbji ar melasi un ķirbju eļļu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Marinēti ķirbji ar melasi un ķirbju eļļu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Pudeļķirbis
     300 g
  • Baltvīna etiķis
     75 ml
  • Ūdens
     75 ml
  • Galangāla sakne
     30 g
  • Citronzāle
      1 stiebrs
  • Ingvers
     30 g
  • Zvaigžņu anīss
      1 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Melases sīrups
     50 ml
  • Ķirbja sēklu eļļa
     50 ml
  • Lielogu mellenes
      10 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbi nomizo un ļoti smalki sagriez, lai marināde var ātri ievilkties.
Vāri marinādi: sajauc ūdeni, etiķi un cukuru, pievieno smalki sagrieztu “Taizemes Trīsvienību” – galangālu, ingveru un citronzāli.
Vāri, līdz veidojas patīkams aromāts, tad pievieno zvaigžņu anīsu.
Ļauj marinādei atdzist līdz aptuveni 70 grādiem.
Pārlej ķirbjus ar marinādi.
Aizdaram sajauc melasi un ķirbju sēklu eļļu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes