Mazsālītie gurķi ar upeņu lapām

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Mazsālītie gurķi ar upeņu lapām

Sastāvdaļas

  • Īsie gurķi
     1 kg
  • Upeņu lapas
     4 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Dilles
     1.5 gabali
  • Koriandru sēklas
     1 tējk.
  • Smaržīgie pipari
     2 gabali
  • Ūdens
     1.2 L
  • Sāls
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasiskie mazsālītie gurķi ar upeņu lapām. Vēlams marinādē turēt vismaz 24h, lai gurķi kārtīgi savelkas. Ja vēlas vēl intensīvāku garšu, tad marinādē turēt var arī vairākas dienas.

Gurķu burku izskalo.
Gurķus noskalo. Ja vēlies, lai tie iesālās ātrāk, nogriez galus.
Burkā kopā ar diļļu kātiem, upeņu lapām un ķiploku saliek gurķus, cieši katram blakus.
Pieber korianrda sēklas un smaržīgos piparus.
Vāra ūdeni ar cukuru un sāli.

Verdošo ūdeni aplej gurķus un burku aizver.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes