Sastāvdaļas
-
Zandarta fileja300 g
-
Bietes1 gabali
-
Citrons1 gab.
-
Rupjmaizepēc garšas
-
Sviestspēc garšas
-
Sarkanais sīpols0.5 gab.
-
Olīveļļapēc garšas
-
CUkurs1 ēdamk.
-
Sāls1 ēdamk.
-
Piparipēc garšas
-
Mārrutkiservēšanai
-
Dillesservēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo bieti un no tās izspied sulu, sulai pievieno nedaudz citrona sulu vai maigu etiķi.
Zandarta fileju liec biešu sulā uz 10 minūtēm savilkties.
Atsevišķi (vēlams piestā) sagatavo marinādi - 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti sāls, puscitrona sulu un nedaudz olīveļļu – kārtīgi samaisa/izspaida.
Zandartu ņem ārā no biešu sulas, nosusini, tad pārlej ar marinādi un liec ledusskapī savilkties uz 10 – 15 minūtēm.
Plāni sagriez sarkano sīpolu, pārber ar sāli, pipariem, nedaudz citrona sulu un olīveļļu – atstāj ievilkties.
Pasniedz uz rupjmaizes šķēles uzsmērējot sviestu, tad liec zandartu, mārrutkus, sīpolus un svaigu dilli.