Mazsālīts zandarts uz rupjmaizes

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Mazsālīts zandarts uz rupjmaizes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja
     300 g
  • Bietes
     1 gabali
  • Citrons
     1 gab.
  • Rupjmaize
      pēc garšas
  • Sviests
      pēc garšas
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • CUkurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Mārrutki
      servēšanai
  • Dilles
      servēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo bieti un no tās izspied sulu, sulai pievieno nedaudz citrona sulu vai maigu etiķi.

Zandarta fileju liec biešu sulā uz 10 minūtēm savilkties.

Atsevišķi (vēlams piestā) sagatavo marinādi - 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti sāls, puscitrona sulu un nedaudz olīveļļu – kārtīgi samaisa/izspaida.

Zandartu ņem ārā no biešu sulas, nosusini, tad pārlej ar marinādi un liec ledusskapī savilkties uz 10 – 15 minūtēm.

Plāni sagriez sarkano sīpolu, pārber ar sāli, pipariem, nedaudz citrona sulu un olīveļļu – atstāj ievilkties.

Pasniedz uz rupjmaizes šķēles uzsmērējot sviestu, tad liec zandartu, mārrutkus, sīpolus un svaigu dilli.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli