Medus burkāni ar granātāboliem

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Medus burkāni ar granātāboliem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Burkāni

  • Burkāni
     600 g
  • Medus
     60 g
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Rapšu eļļa vai olīveļļa cepšanai
     40 ml

Mandeļu mērce

  • Mandeļu sviests
     2 tējk.
  • Ķiploks
     1 tējk.
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Čili pipars (ja vēlies)
      1 gab.
  • Granātābols
     1 gab.
  • Pētersīļi (tikai lapiņas)
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselīga un interesanta uzkoda.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Bļodā sajauc burkānus (nomizotus, sagrieztus garenās strēmelēs) ar pārējām tiem paredzētajām sastāvdaļām, kārto pannā un cep krāsnī apmēram 20-30 minūtes.

Gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik lielos gabalos burkāni sagriezti un kāda gatavības pakāpe tev labāk patīk. Man patīk, ja vidū vēl ir neliels kraukšķīgums. Kad burkāni ir gatavi, izņem tos no krāsns un pasniedz uzreiz.

Mērcei bļodā liec mandeļu sviestu, ķiplokus (nomizotus, izspiestus caur ķiplokspiedi), sinepes un samaisi. Ja vēlies, jau mērcei vari pievienot smalki sakapātu čili (vai arī atstāj, ko pārbērt salātiem beigās). Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.

Traukā liec burkānus, pārlej ar mērci, uzber granātābola sēkliņas, pētersīļus un, ja vēlies, smalki sakapātu čili. Pasniedz karstus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes