Sastāvdaļas
Burkāni
-
Burkāni600 g
-
Medus60 g
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Rapšu eļļa vai olīveļļa cepšanai40 ml
Mandeļu mērce
-
Mandeļu sviests2 tējk.
-
Ķiploks1 tējk.
-
Dižonas sinepes1 tējk.
-
Olīveļļa Extra Virgin30 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Čili pipars (ja vēlies)1 gab.
-
Granātābols1 gab.
-
Pētersīļi (tikai lapiņas)1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Veselīga un interesanta uzkoda.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
Bļodā sajauc burkānus (nomizotus, sagrieztus garenās strēmelēs) ar pārējām tiem paredzētajām sastāvdaļām, kārto pannā un cep krāsnī apmēram 20-30 minūtes.
Gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik lielos gabalos burkāni sagriezti un kāda gatavības pakāpe tev labāk patīk. Man patīk, ja vidū vēl ir neliels kraukšķīgums. Kad burkāni ir gatavi, izņem tos no krāsns un pasniedz uzreiz.
Mērcei bļodā liec mandeļu sviestu, ķiplokus (nomizotus, izspiestus caur ķiplokspiedi), sinepes un samaisi. Ja vēlies, jau mērcei vari pievienot smalki sakapātu čili (vai arī atstāj, ko pārbērt salātiem beigās). Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.
Traukā liec burkānus, pārlej ar mērci, uzber granātābola sēkliņas, pētersīļus un, ja vēlies, smalki sakapātu čili. Pasniedz karstus.