Medus gurķīši uzkodām

  • Gatavošana 12h
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Gurķi
     500 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Čili pārslas
     1 sauja (-s)
  • Ūdens
     500 ml
  • Citronskābe
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Medus
     3 ēdamk.
  • Smaržīgie pipari
     6 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kad nāk vasara, gurķi kļūst par mūsu maltīšu galveno sastāvdaļu! Bet, lai dažādotu garšas, piedāvājam izmēģināt gardo medus gurķīšu recepti. Pikantās ripiņas varam likt burgeros un sviestmaizēs vai vienkārši uzkost, kad kārojas.

Gurķus noskalo, sīpolu nomizo.
Sagriez gan gurķi, gan sīpolu strēmelēs un liec marinējamā traukā.
Pieber čili pārslas.
Katlā lej ūdeni un pievieno, sāli, citronskābi, cukuru, piparus un medu.
Uzvāri marinādi un aplej gurķus. Uzliec vāku un atdzesē. Liec ledusskapī.
Ja vēlies šos gurķus glabāt ilgāku laiku, izkarsē, steralizē, burkas, aizvāko.
Gurķi lieliski iederēsies uz maizītes, burgeros, vrapos un vienkārši kā uzkoda.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomāti želejā

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes