Medus torte karoga krāsās

  • Gatavošana 12h
  • Vidēji grūti
Medus torte karoga krāsās
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Cukurs
     100 g
  • Medus
     210 g
  • Sāls
     2 g
  • Sviests
     70 g
  • Milti
     450 g
  • Dzeramā soda
     3 g
  • Vistas ola
     1 gab.

Krēmiem

  • Skābais krējums 25%
     600 g
  • Cukurs
     150 g
  • Pārtikas krāsa
     1 paciņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ar maigiem, saldiem medus tortes slāņiem un krēmīgu, gaisīgu pildījumu šī kūka kļūs par neaizmirstamu gardumu, svinot Latvijas svētkus. Ideāls deserts, lai iepriecinātu viesus un izbaudītu svētku mirkļus!

Katliņā liek medu ar cukuru un vāra uz lēnas uguns. Pievieno sviestu un sāli. Lēni maisot, turpina karsēt.

Dzeramo sodu sajauc ar kviešu miltiem. 2/3 miltu pievieno karstai medus masai. Izmantojot koka karoti, noplaucē miltus.
Noņem katlu no uguns un pavisam nedaudz atdzesē mīklu. Strauji maisot, pievieno olu un pārējos miltus.

Izber mīklu uz galda un kārtīgi izmīca to. Pēc tam ietin to pārtikas plēvē un atdzesē.

Kad mīkla ir nostāvējusies un atdzisusi, dala to 8-10 daļās. Izrullē plānās plāksnēs un izgriež kūkas formas lielumā.

Liek uz cepamās pannas ar ieklātu cepamo papīru. Cep 7-8 minūtes 180 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Izceptās plāksnes atdzesē.

Jauc skābo krējumu ar cukuru un dala divos atsevišķos traukos, vienam pievienojot pārtikas krāsu.

Puto ar mikseri 5-8 minūtes, līdz krējums uzputojies. Skābais krējums, atšķirībā no saldā, neuzputosies tik cietā krēmā, bet gana gaisīgā, lai tas saturētu savu formu.

Kārto torti, liekot cepumbiskvītus un krēmus. Labāk būs, ja tos liks kūkas formā. Kad torte salikta sarkanbaltsarkanā tornī, to liek uz nakti ledussskapī. Kūka būs gatava baudīšanai nākamajā rītā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes